luni

Păi, bă, revoluționarilor!

         
Ați votat ca un cur, băi! Și cu curul. Și n-ați votat, băi! Pentru asta din urmă să vă fie rușine! Că 4 ani o să vă plângeți ca niște păsărici de una și de alta, dar nu ați fost în stare să vă mișcați curul până la secție să aruncați o ștampilă. Pe unul care vi se pare simpatic. Sau pe toți, să nu se supere. Dar să votați, mă! Să vă asumați! 43% prezența la vot. Ce e mă asta? Știți de ce ați pierdut? Unul dintre motivele principale? Pentru că sunteți comozi! Da, mă. Aveți comoditatea aia tipic românească și aveți impresia că porcăria asta de Facebook vă poate aduce primăria. Că ați auzit voi că Iohannis a ars-o electoral pe Facebook și d-aia a câștigat. Nu, băieți. Iohannis a câștigat pentru că a candidat împotriva lui Ponta. O majoritate covârșitoare a votat anti-Ponta și prea puțini au votat pro-Iohannis. Dar știți ce a mai făcut el? A ieșit pe stradă, băieți. A vorbit cu oamenii din jur. S-a făcut cunoscut. Voi ...? Voi ce-ați făcut? În afară de critici și noroi aruncat pe Facebook? Nimic. Nu v-am văzut pe stradă. Nu v-am văzut să vorbiți cu oamenii. Să vă cunoască. Nu să veniți cu proiecte colosale, dar să aveți niște idei.

       Știați că în Constanța diferența dintre Făgădău și Chițac a fost de 7%? Asta înseamnă că dacă ieșeau 50, nu 40% la vot, Făgădău ne făcea cu mâna din mers. Pentru că ar fi pierdut. Aia ar fi fost o schimbare. Și, cu siguranță!, în mai multe localități s-ar fi întâmplat la fel.
   

       Nu, nu a fost fraudă. Nici la Năvodari, nici la Constanța, nici la București. Nu a fost. Oamenii asta au votat. Au votat persoanele pe care le cunosc. Cu care au vorbit în luna asta. Nu toți votanții stau pe Facebook, băieți. Majoritatea care contează nu au cont pe vreo rețea de socializare. Ei socializează în parcuri, la o tablă, o sămânță. Asta fac. Așa își petrec timpul. Iar tinerii care se revoltă pe Facebook, acolo rămân. Și revolta, și votul lor. Acolo rămân toate.


    Păcat. S-ar fi putut schimba ceva în țara asta. Dacă am fi ieșit la vot. 90%. Măcar atât.


    O ardem aiurea. Și nu ne dăm seama că ne ardem singuri. Când o să înțelegem că trebuie să muncim pentru a obține ceva. Că nu se face campanie electorală pe Facebook, la fel cum nu se educă cu televizorul, că în 2016 nu ar trebui să permitem să ni se promită locuri de parcare, asfaltări și canalizare. Că să ne aliniem legislației europene nu înseamnă să nu lăsăm câini pe plajă și să interzicem fumatul peste tot. Că în 2016 nu ar trebui să existe român care să nu fi văzut în viața lui un amărât de bec! În morții mă-sii, un bec! Că nu e normal să ne căcăm în continuare în fundul curții, într-o groapă în pământ. Și ar mai fi atât de multe de înțeles! Dar când o să le înțelegem pe astea, măcar pe astea, abia atunci om avea o șansă să începem să sperăm că ne-am putea reface. Până atunci...
                     






         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu