joi

Politically correct, my ass. Sau de ce îmi anulez mereu votul.

         Nu am fost vreodată fan politică. Din nicio țară. Mi se par toți aiurea. Dacă nu sunt la început, vor deveni pe parcurs. Și dacă nu sunt deloc, nu există. Da, știu, sunt excepții. Prea puține ca să schimbe ceva, din păcate. M-a deranjat însă tot timpul lipsa de fair play și de strategie decentă.

        Ați observat cum întotdeauna, absolut întotdeauna, apar înainte de vreo campanie electorală, vreun scrutin, vreo orice, filmulețe cu politicieni care iau mită? Cer mită? Fac vreo chestie nasoală? Ați observat cum primii care intră în posesia genul ăstora de filmulețe sunt mereu contracandidații respectivului? De ce nu am primit eu vreun clip? Sau vreo poză? Că nu fac parte din vreun partid, nu vreau și nici nu am nevoie de votul nimănui și dacă mă deranjează ceva la cineva, mă cam duc și îi zic în față. Sau măcar lui personal. Măcar atât.


      Ce m-a determinat să scriu despre treaba asta? Păi... în preajma alegerilor locale, toată lumea o ia razna. Toată  lumea arată paiul din ochiul contracandidatului. Nimeni nu se concentrează asupra bârnei din ochii proprii. Nimeni nu promite altceva decât ce au promis alții înaintea lor, dar cu completarea că ei vor și termina și clișeul ”la noi nu sunt doar promisiuni!” BULLSHIT! Nu am văzut pe la niciun candidat un plan, o idee simplă care poate fi pusă în aplicare. Toți promovează ”transparența” și cam atât. Sincer, nu-mi pasă ce faci cu banii mei, atâta timp cât faci ceva ok. La o adică, dacă o arzi ”transparent”, dar nu miști nimic prin zonă, mi se cam rupe-n paișpe de transparența ta. Și dacă pretinzi că înainte de orice proiect pe care vrei să-l demarezi, consulți poporul, lasă-mă să cred că e o idee cel puțin cretină. Din simplul motiv că nu vei reuși vreodată să împaci pe toată lumea. You are not a jar of Nutella. Și dacă o să mulțumești majoritatea, cu minoritatea ce faci? Și dacă îmi promiți că ăia din conducerea partidului tău nu o să aibă absolut nicio treabă pe plan local, dar asta se va întâmpla, mă lași să te dau jos de pe scaun cu parul?


    Mai am ceva care îmi indică direcția votului. Gramatica și cunoașterea limbii materne. Iar voi, dragi candidați, nu cunoașteți așa ceva. Nu știți să scrieți corect gramatical. Asta îmi ridică mari semne de întrebare. Nici tinerii nu-mi plac în politică. Nu, nu am nimic cu cei care se implică pentru schimbare. Nu-mi place ideea de tineret pe funcții de conducere în administrarea unui oraș. Nu cred că e ok și nu cred că sunt atât de cu capul pe umeri încât să conteze. Nu cred că au destulă experiență de viață încât să vadă mizeria în care se afundă și să știe să înoate prin ea ca să fie bine, să nu fie rău, pentru oamenii pe care îi reprezintă.


     Nu-mi plac oamenii în general, dar candidații din preajma alegerilor sunt primii pe listă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu